Syr Maasdam
Orieškový nádych pohladí
Holandský syr s výraznými očkami, ktorý sa vyznačuje jemnou, orieškovou chuťou. Je vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka a zreje minimálne 4 týždne. Perfektný na chlebíčky, do šalátov, alebo ako súčasť syrovej dosky.
Holandská lahôdka
Maasdam 45% je tradičný holandský, polotvrdý holandský syr vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka. Je pomenovaný po holandskom meste Maasdam, kde bol prvýkrát vyrobený. Najcharakteristickejším znakom sú jeho „oká“ (otvory), ktoré tvoria väčšinu syra. Syr vznikol začiatkom 90. rokov minulého storočia ako alternatíva k drahšiemu švajčiarskemu syru ementál. Ide o vysokotučný syr s minimálne 45 % tuku. Hoci je podobný ementálu, obsah vlhkosti v Maasdame je vyšší, vďaka čomu je vláčnejší. Takmer 15 % holandskej výroby syra tvorí Maasdam. Zreje rýchlejšie ako iné holandské syry a je pripravený za štyri až 12 týždňov. Má krémovú textúru a sladkú, maslovú, orieškovú chuť s ovocným pozadím. Ak sa konzumuje mladý, chutí delikátne so sendvičom alebo ako snack.